Υποθέτω ότι έχετε διαβάσει το "διαφημίσεις σε blogs - υποδομή" και περνάω κατευθείαν στο κυρίως πιάτο (αν δεν το έχετε διαβάσει, καλό θα είναι να το ρίξετε μια ματιά πρώτα, για να μην μπερδευτείτε).
Η σωστή τοποθέτηση μιας διαφήμισης σε ένα blog εξαρτάται από το κριτήριο που θα θεωρήσουμε ως πιο σημαντικό. Την αποδοτικότητα της ή το αισθητικό δέσιμο της με τα υπόλοιπα στοιχεία της σελίδας.
Ας πάρουμε ως πιο σημαντικό το πρώτο κριτήριο. Η διαφήμιση θα πρέπει να φαίνεται στο κομμάτι της αρχικής σελίδας που βλέπει ο επισκέπτης όταν μπαίνει στο blog σας. Δηλαδή το πάνω μέρος (όσο χωράει στην οθόνη του υπολογιστή, χωρίς να ρολάρει με το ποντίκι προς τα κάτω), που περιλαμβάνει τον τίτλο, τα μενού, την πρώτη ανάρτηση και την αρχή από τις πλάγιες μπάρες. Υπάρχουν 4 πολύ δυνατά σημεία για να μπει διαφήμιση. Το πρώτο είναι ακριβώς πάνω από τον τίτλο του blog, στο οποίο ενδείκνυται να μπει μια οριζόντια μπάρα που θα έχει το ίδιο μήκος με τον τίτλο και θα περιλαμβάνει κυλιόμενο διαφημιστικό κείμενο ροής δεδομένων, με τα γράμματα να κινούνται από δεξιά προς τα αριστερά. Αν δεν ξέρετε πως να βάλετε gadget σε εκείνο το σημείο, κοιτάξτε εδώ. Ο blogger δεν το προβλέπει.
Το δεύτερο δυνατό σημείο, είναι ακριβώς κάτω από τον τίτλο του blog, στο οποίο ενδείκνυται να μπει ένα ορθογώνιο banner, ίδιου μήκους με τον τίτλο και πάχους τουλάχιστον το πάχος του τίτλου. Το banner θα περιέχει διαφήμιση εικόνας και όχι κειμένου, με θέμα πολύ κοντά στον τίτλο του blog.
Τα άλλα δύο πιασάρικα σημεία είναι αυτά που βρίσκονται στην κορυφή των δύο πλευρικών μπαρών. Στο σημείο δηλαδή, που έχω εγώ το gadget με τα ελληνικά affiliate, τις έρευνες αγοράς κ.λ.π. Εδώ χρειάζεται ένα banner εικόνας ίσου μήκους με το μήκος της μπάρας ή ένα καλογραμμένο text ad. Μην χρησιμοποιήσετε και τα 4 σημεία στην ίδια σελίδα. Ή αν το κάνετε, φροντίστε να μην έχετε και άλλα gadgets ψηλά στη σελίδα (ειδικά τους αναγνώστες ή το facebook). Οι επισκέπτες με αργή σύνδεση στο δίκτυο. ενδέχεται να έχουν πρόβλημα στη φόρτωση της σελίδας, να εκνευριστούν και να τους χάσετε πρόωρα. Παράδειγμα προς αποφυγήν είναι αυτό.
Αν πάρουμε ως πιο σημαντικό το δεύτερο κριτήριο, το αισθητικό δηλαδή κομμάτι της σελίδας, αποκλείονται οι διαφημίσεις ροής δεδομένων και τα μεγάλα banner, πάνω και κάτω από τον τίτλο. Παραμένουν όμως δυνατά τα σημεία που βρίσκονται ψηλά στις πλευρικές μπάρες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως και στην πρώτη περίπτωση. Καλή επιλογή είναι και ο χώρος κάτω από κάθε ανάρτηση, με διαφήμιση κειμένου.
Και στις δύο περιπτώσεις, μπορούν να μπουν διαφημίσεις κατά μήκος των πλάγιων μπαρών, αρκεί σε κάθε ρολάρισμα του ποντικιού να μην εμφανίζονται περισσότερες από μία. Το τελευταίο καλό σημείο και για τις δυο περιπτώσεις, είναι στις υποσελίδες των αναρτήσεων, στο κάτω μέρος. Εδώ θα φροντίσετε να αφήσετε μια απόσταση τουλάχιστον 15 πόντους (με το μάτι) από το τέλος του κειμένου της ανάρτησης, για να αναγκάζεται ο επισκέπτης να ρολάρει το ποντίκι του άλλη μία φορά, ώστε να φτάσει στο τέλος της σελίδας (όπου θα βρίσκεται μόνο η διαφήμιση.
Είχα υποσχεθεί ότι θα φέρω παραδείγματα από άλλες σελίδες για να γίνουν πιο κατανοητά, αλλά δυστυχώς δεν μπήκα στην διαδικασία να ψάξω, λόγω έλλειψης χρόνου. Στο μέλλον θα φροντίσω όμως, να εμπλουτίσω το κείμενο αυτό με τα απαραίτητα.
Αγαπητοί Χαίρετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
E-mail: baroctavio@gmail.com
Με εκτίμηση.
Αγαπητοί Χαίρετε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίμαι μια διεθνής δανειστή που αναγνωρίζεται σε όλες τις ηπείρους.
Έχω τη φιλοδοξία να βοηθήσει όλους τους ανθρώπους σε οικονομικές δυσκολίες.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου με email για περισσότερες πληροφορίες.
E-mail: baroctavio@gmail.com
Με εκτίμηση.