Είναι ένα πολύ περίπλοκο θέμα. Το wordpress και ο Bloger δεν έδωσαν μόνο την δυνατότητα έκφρασης σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου, με την παροχή δωρεάν ιστοσελίδας, αλλά άλλαξαν και τον διαφημιστικό χάρτη. Σε τέτοιο βαθμό, που έχει επηρεαστεί και το τηλεοπτικό κόστος της διαφήμισης.
Εκεί που ο υποψήφιος διαφημιζόμενος έπρεπε να ματώσει την τσέπη του για να προβληθεί, βρήκε μπροστά του μια θάλασσα από σελίδες, στις οποίες μπορεί να διαφημιστεί με πάρα πολύ μικρό κόστος, σχεδόν δωρεάν. Ο μπλόγκερ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα (και δεν τον νοιάζει κιόλας) να αναθέσει σε επαγγελματία το διαφημιστικό κομμάτι της σελίδας του. Κοπανάει δυο-τρεις διαφημίσεις (ότι να 'ναι και όπου να 'ναι) στη σελίδα του και περιμένει να έρθουν τα λεφτά. Δημιουργούνται έτσι στρατιές αναγνωστών ιστολογίων, οι οποίοι βλέπουν τις διαφημίσεις μηχανικά. Τους δημιουργείται υποσυνείδητα το προφίλ του διαφημιζόμενου, ο διαφημιζόμενος έχει πετύχει τον αρχικό σκοπό του (ευρεία προβολή) και πέρασε τα μηνύματα του και ο μπλόγκερ έχει μείνει να κοιτάζει τον λογαριασμό του, να μετράει μερικά λεπτά του ευρώ. Τζάμπα μάγκες!!!
Σε αυτήν την σειρά των άρθρων λοιπόν, θα εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους που πρέπει να λάβει υπόψιν του κάποιος για να στήσει την τέλεια (διαφημιστικά) σελίδα. Σωστή επιλογή διαφημίσεων που να ανταποκρίνονται στο προφίλ των επισκεπτών. Σωστή τοποθέτηση για μεγιστοποίηση της προβολής. Αποδοτικότητα. Αισθητική της σελίδας. Πότε χρησιμοποιούμε cpc, cpa και πότε συνδυασμό των δύο. Αυτά και άλλα παρόμοια θέματα θα αναλυθούν και ελπίζω να βοηθήσω, να αφαιρέσετε από την τσέπη των διαφημιζόμενων χρήματα και να τα βάλετε στις δικές σας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου